МінТОТ урегулює питання перевезення особистих речей через адмінмежу з Кримом

МінТОТ урегулює питання перевезення особистих речей через адмінмежу з Кримом

Укрінформ
Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і ВПО готує зміни до постанови КМУ №1035, яка регулює обсяги перевезення українськими громадянами особистих речей через адмінмежу з Кримом і була визнана судом незаконною.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу представник прес-центру Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і ВПО України. 

"Наразі говорити про конкретний перелік речей ще зарано, триває погодження переліку речей, які можна перевозити з тимчасово окупованої території на іншу територію України та/або з іншої території України на тимчасово окуповану територію, з деякими органами. Найближчим часом цей перелік уточнюватиметься на найближчому урядовому комітеті. Ми плануємо розширити і повністю змінити перелік і обсяги перевезення особистих речей, аби полегшити громадянам України переміщувати свої речі з тимчасово окупованих територій Криму", - розповіли в прес-центрі. 

Читайте також: Постанова №1035 порушувала і українське, і міжнародне законодавство - юрист

Наразі ще зарано говорити про конкретний перелік речей, або робити конкретні заяви, однак у прес-центрі запевнили, що перелік буде встановлено і погоджено, хоча саме узгодження переліку проходить дуже непросто. 

Як повідомляв Укрінформ, учора на виконання доручення першого віце-прем’єр-міністра України – міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва у МінТОТ відбулася погоджувальна нарада під головуванням першого заступника міністра Юсуфа Куркчі, за участю представників інших зацікавлених органів державної влади з питання внесення змін до постанови Кабінету міністрів “Про обмеження поставок окремих товарів (робіт, послуг) з тимчасово окупованої території на іншу територію України та/або з іншої території України на тимчасово окуповану територію” №1035 від 16 грудня 2015 р.

20 березня 2017 року Окружний адміністративний суд міста Київ оприлюднив постанову, згідно з якою Постанова КМУ №1035 визнана незаконною. Вона суттєво обмежує права кримчан на ввезення до материкової України особистих речей. Цією постановою кримчанам було заборонено перевозити особисті речі з тимчасово окупованої території, за винятком 23 пунктів, передбачених статтею 370 МК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-