Порошенко: Вже є всі умови для активної стратегії деокупації Криму

Порошенко: Вже є всі умови для активної стратегії деокупації Криму

Укрінформ
На сьогодні склалися усі умови для переходу міжнародною спільнотою від політики невизнання до активної стратегії з деокупації Криму.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на прес-конференції за результатами саміту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми домовилися надати більш прагматичної підтримки нашому діалогу щодо наслідків тимчасової окупації Кримського півострову. Сьогодні, коли склалися усі умови, щоб перейти від політики невизнання до активної стратегії деокупації Кримського півострову, який Росія перетворює на острів несвободи, острів мілітаризації, острів загроз”, - сказав Порошенко.

Читайте також: У США запевнили: поки Росія не вийде з Криму — санкції залишаться

Нагадаємо, активна фаза захоплення Криму почалася в 2013 році. Саме в кінці 2013 року російські військовослужбовці почали доставляти на півострів без згоди української сторони велику кількість техніки.

У січні 2014 року Росія почала таємно на великих десантних кораблях передислокувати до Криму військовослужбовців. Військовослужбовці розміщувалися на кораблях в бухті Севастополя, у казармах бригад морської піхоти РФ і на полігоні.

В ніч з 26 на 27 лютого російські спецпризначенці захопили й блокували Верховну Раду Криму та Раду Міністрів Криму. Представники так званого «ополчення Криму» за підтримки військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації захопили інші адміністративні будівлі, аеропорти у Сімферополі та Севастополі, установи зв'язку, ЗМІ, тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-