ГПУ: командир

ГПУ: командир "самооборони Криму" може отримати довічне - справа вже у суді

Укрінформ
Завершено спеціальне досудове розслідування стосовно заступника командира 810 окремої бригади морської піхоти Чорноморського флоту Російської Федерації Володимира Карпушенка.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

"Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України закінчено спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього заступника командира 810 окремої бригади морської піхоти Чорноморського флоту Російської Федерації полковника В. Карпушенка у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України), ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111 (підбурювання до державної зради) та ч.2 ст. 28, ч. 2 ст.437 (ведення агресивної війни за попередньою змовою групою осіб) КК України", - йдеться в повідомленні.

Слідчими зібрані беззаперечні докази, на підставі яких полковник В. Карпушенко обгрунтовано підозрюється у тому, що він у лютому-березні 2014 року, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими службовими особами Збройних Сил РФ, виконуючи відведену йому роль у спільному злочинному плані щодо ведення агресивної війни проти України з метою зміни меж її території та державного кордону, безпосередньо організовував блокування та захоплення на території Автономної Республіки Крим підпорядкованими йому військовослужбовцями ЗС РФ військових частин Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України, а також схиляв військовослужбовців ЗСУ до вчинення державної зради, що призвело до тимчасової окупації території півострова Крим та інших тяжких наслідків.

Читайте також: ГПУ викликає на допит командира "самооборони Криму"

Обвинувальний акт стосовно Карпушенка передано до суду для спеціального судового розгляду (заочне засудження).

Інкриміновані Карпушенку особливо тяжкі злочини передбачають покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-