У Анкарі заявляють, що й надалі відстоюватимуть права жителів Криму

У Анкарі заявляють, що й надалі відстоюватимуть права жителів Криму

Укрінформ
Анкара виступає на захист норм міжнародного права і в цілому продовжить відстоювати права жителів Криму і кримських татар.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Туреччини Ахмет Йилдиз, виступаючи на конференції з питань реформ в Україні в Лондоні, повідомляє агентство Anadolu.

«Йилдиз висловив упевненість в тому, що, незважаючи на напружену ситуацію в Криму і на Донбасі, Україна стане більш стійкою», - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим заступник міністра вказав на значимість реалізації Мінських домовленостей.

«Ця угода, незважаючи на невдоволення процесом реалізації домовленостей, все ще передбачає базовий план по врегулюванню конфлікту на сході України, який підтримує Туреччина», - наголосив Йилдиз.

Читайте також: Siemens попередила, що не буде обслуговувати незаконно ввезені до Криму турбіни

Він також привернув увагу до діалогу на високому рівні між Україною і Туреччиною, який вніс вклад в посилення взаємодії між двома країнами в усіх сферах, в тому числі в сферах інвестицій, туризму і політики. «Турецькі дипломати сподіваються, що цей діалог продовжиться і надалі», - сказав заступник міністра.

У Лондоні триває конференція з питань реформ в Україні. Конференція проходить під головуванням глави МЗС Великої Британії Бориса Джонсона і глави МЗС України Павла Клімкіна в історичному особняку Ланкастер-Хаус. Українську делегацію очолює прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-