Фейгін пояснив, як літає до Криму з РФ, не порушуючи законів України

Фейгін пояснив, як літає до Криму з РФ, не порушуючи законів України

Укрінформ
Російський адвокат Марк Фейгін, який захищає українських політв'язнів, пояснив, що у нього є спеціальний дозвіл від України на польоти до Криму, і засудив російських артистів, що літають туди, порушуючи українські закони.

Про це він написав в своєму Facebook

«З причини гостроти обговорення питання про відрядження адвокатів до Криму з території РФ, на тлі заборон в'їзду артистів і так далі до України через відвідини Криму, повідомляю ще раз. Адвокати, і я зокрема, які захищають українських громадян, отримали такі законні дозволи у влади України. Я свого чекав кілька місяців торік, спеціально звернувшись до МЗС та інших інстанцій в Україні. Такі дозволи носять винятковий характер і надаються лише за істотним обгрунтуванням необхідності поїздок з території РФ», - пояснює Фейгін.

Читайте також: Фейгіна внесли до Єдиного реєстру адвокатів України

Він також наводить конкретний актуальний приклад крайньої необхідності подібного дозволу: «Наприклад, вчора я був у Романа Сущенка у в'язниці, а вже сьогодні о 14:30 у мене суд у Сімферополі. Враховуючи відсутність прямого сполучення з Україною, потрапити на суд з Москви через Мінськ, Київ, Херсон і далі я не зміг би. Війна. Але залишити кримських татар без захисту ні українська влада, ні організації кримських татар у вигнанні, ні я як адвокат не можемо. Тому доводиться літати з Москви. Хочу сказати, що за цей рік, що я їжджу до Криму, я ніде, окрім Сімферополя і Бахчисарая, не був, моря жодного разу не бачив».

Водночас адвокат Фейгін висловлює думку, що «у всіх артистів, які відвідали Крим (російських - ред.), і згодом заборонених до в'їзду до України, була схожа можливість офіційно звернутися до влади в Києві за дозволом проїзду з Москви. Проте вони цією можливістю або нехтували, або свідомо ігнорували. За це хай і розплачуються».

Як відомо, Фейгін захищає заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова і власного кореспондента Укрінформу в Парижі, незаконно затриманого в Москві, Романа Сущенка.

Раніше повідомлялося, що Марк Фейгін внесений до Єдиного реєстру адвокатів України, і це істотно допоможе йому в захисті українських політв'язнів у Росії і на території АРК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-