Список душителів свободи слова в Криму презентували у Відні

Список душителів свободи слова в Криму презентували у Відні

Укрінформ
Центр інформації про права людини разом із Мінінформполітики України презентували у Відні на конференції «Свобода ЗМІ в умовах нестабільності» список душителів свободи слова в Криму.

Про це повідомляє прес-служба МІП.

«Складений за результатами трьох років моніторингу та збору доказів список містить понад 50 імен російських і кримських високопосадовців, рядових виконавців злочинів проти свободи слова та прав журналістів, а також представників кримської «самооборони», - йдеться у повідомленні.

За словами радника міністра інформполітики Юлії Каздобіної, придушення свободи слова є одним із ключових елементів цілеспрямованої політики Кремля проти власних громадян і громадян України на окупованій території, що принижує їх і позбавляє права на свободу вибору.

«На жаль, коли територія та люди, що на ній проживають, перебувають під контролем окупаційної армії, в міжнародної спільноти та держави, чий суверенітет було порушено, лишається мало інструментів впливу на ситуацію. Але, на нашу думку, злочини не можуть залишатися непокараними, якими б недосконалими не були інструменти впливу. Злочини мають бути задокументовані, а злочинці мають нести персональну відповідальність», - зазначила Каздобіна. 

Учасники конференції ініціюють накладення на порушників свободи слова в Криму персональних санкцій з боку міжнародної спільноти. Українське законодавство передбачає санкції для не громадян і кримінальне переслідування для тих, хто є громадянином України. Робота в цьому напрямку вже ведеться і її буде продовжено, наголосили у МІП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-