Джапарова спростувала міф, що у ЄС затримуватимуть кримчан з біометрикою

Джапарова спростувала міф, що у ЄС затримуватимуть кримчан з біометрикою

Укрінформ
Заяви деяких кримських "депутатів" про те, що мешканцям окупованого півострова не варто отримувати біометричні паспорти, бо у країнах Євросоюзу їх можуть затримати, є абсурдними.

Про це сказала перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова під час селекторної наради щодо запровадження ЄС безвізового режиму для громадян України, яка відбулася у Будинку уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є заяви деяких севастопольських "депутатів" про те, що не можна їхати кримчанам отримувати біометричні паспорти та насолоджуватися правом виїзду у Європу, тому що їх там будуть затримувати. Це звучить абсурдно. Це міф", - сказала Джапарова.

Її підтримав і перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк. "Це точно міф, який укотре продукують через недолугість наших опонентів, які роблять такі заяви. Немає ніяких обмежень щодо громадян, які перебувають на тимчасово окупованих територіях. Це чергова провокація", - заявив він.

Учасники селекторної наради надали роз'яснення й стосовно несподіваних запитань, приміром, щодо процедури "безвізу" для тварин. "Це людей хвилює. Немає жодних обмежень і не варто пов'язувати це із безвізовим режимом. Є порядок перевезення тварин, він чітко регламентований. Громадяни цю інформацію можуть узяти на сайтах органів центральної влади. Ці документи швидко і без проблем оформлюються", - зазначив Серватюк.

На нараді йшлося і про те, чи можна скористатися безвізовим режимом для виїзду за кордон, аби народити там дитину. "Це у звичайному порядку регламентовано, якщо є угода із медичною установою та відповідні документи, що людина їде саме народжувати дитину", - сказала директор Департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МВС Мері Акопян.

У свою чергу заступник голови Державної міграційної служби України Діна Пімахова наголосила, що у такому випадку головне, щоб не було порушення терміну перебування у країні, "бо якщо особа буде там більше, тоді необхідні будуть документи, які підтвердять законність такого перебування".

На нараді порушувалися й інші актуальні питання, пов'язані із безвізовим режимом.

Перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова наголосила на надзвичайній важливості сьогоднішньої наради. "На жаль, ми живемо в таких інформаційних потоках, що люди часто читають заголовки новин і потім навіть не вдаються до розуміння суті реформи чи нововведення, які відбуваються в державі", - зауважила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-