Омбудсмен РФ пропонує смертельно хворій матері Чийгоза їхати до СІЗО - Полозов

Омбудсмен РФ пропонує смертельно хворій матері Чийгоза їхати до СІЗО - Полозов

Відео
Укрінформ
Адвокат одного з лідерів кримських татар Ахтема Чийгоза Микола Полозов назвав блюзнірством пропозицію російського омбудсмена привезти смертельно хвору матір підсудного до СІЗО для зустрічі з сином. 

Про це захисник заявив у відеозверненні, розміщеному у Facebook

«Сьогодні мені подзвонила уповноважений із прав людини в Криму Людмила Лубіна за дорученням омбудсмена Росії Тетяни Москалькової й повідомила про те, що побачення може бути надане за умови, якщо хвору матір Ахтема Чийгоза привезуть до Сімферополя на машині швидкої допомоги. Сьогодні ж родичі повідомили, що представник Міністерства закордонних справ Росії з'явився до місця проживання матері Ахтема Чийгоза з тією ж пропозицією. Це рішення таке ж безпринципне, таке ж блюзнірське й негуманне», – наголосив Полозов.

За його словами, транспортувати матір Чийгоза неможливо, адже це може її вбити.

Адвокат звернувся до омбудсмена Росії Тетяни Москалькової, голови ради з прав людини Росії Михайла Федотова, управління верховного комісаріату з прав людини ООН, ОБСЄ і Президента України Петра Порошенка з вимогою негайно втрутитися в цю ситуацію.

Як повідомляв Укрінформ, раніше судді в окупованому Криму категорично відмовили Ахтему Чийгозу попрощатися з помираючою матір'ю.

Ахтем Чийгоз був затриманий у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею ВР АРК 26 лютого 2014 року. Того дня, напередодні захоплення півострова російськими військовими, проукраїнські мітингуючі вимагали скасування позачергової сесії кримського парламенту, депутати якого збиралися приймати сепаратистські рішення. Проукраїнським активістам протистояли проросійські, у тому числі з партії "Русское единство". "Справу Чийгоза" російський суд розглядає у рамках "справи 26 лютого". Суд розділив її на два окремі виробництва - відносно заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза і відносно двох інших фігурантів процесу - Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі, які нині відпущені з СІЗО під підписку про невиїзд. Чийгоза звинувачують в організації масових безпорядків, а Дегерменджі і Асанова - в участі в них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-