"Суд" у Криму відмовився звільнити з-під варти українця Балуха

Політв’язні
Укрінформ
Так званий верховний суд Криму залишив без задоволення скаргу адвоката українського активіста Володимира Балуха. Термін його утримання під вартою залишився колишнім - до 21 серпня.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

В ході засідання адвокат Дмитро Дінзе зазначив, що комплексна експертиза у справі, швидше за все, не буде закінчена до закінчення гранично допустимого терміну судового процесу. Також він наголосив на відсутності доказів у сторони обвинувачення щодо підстав тримання під вартою Балуха.

Сам активіст назвав те, що відбувається «оксюмороном» і зажадав показати «ту шкалу соціальної стійкості, за якою його тримають за гратами».

На попередньому засіданні суд також залишив без задоволення апеляційну скаргу захисту Балуха на утримання його під вартою до 4 вересня, при цьому лише скоротивши термін перебування активіста під арештом до 21 серпня.

Як повідомлялося, ФСБ затримала Володимира Балуха вранці 8 грудня 2016 року. За повідомленням його дружини, співробітники російської ФСБ з'явилися з обшуками в село Серебрянка Роздольненського району Криму. Обшуки проводилися протягом 4-х годин в будинках Балуха і його матері. Співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Володимир Балух, були виявлені 90 патронів і кілька тротилових шашок.

"Влада" Криму зажадали від Балуха зняти встановлену 29 листопада на стіні його будинку табличку «Вулиця Героїв Небесної сотні, 18».

23 травня підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд в анексованому Криму продовжив українському активісту Балуху запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 4 вересня 2017 року.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-