Окупанти в Криму знову влаштували чергу на

Окупанти в Криму знову влаштували чергу на "Чонгарі"

Укрінформ
На українському контрольному пункті "Чонгар", що на адмінмежі з анексованим Росією Кримом, через дії російських служб на своєму пункті пропуску утворилася черга автівок, які прямують на півострів, і ця черга зростає.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповіла у п'ятницю помічник начальника Бердянського прикордонного загону - начальник прес-служби Неля Доценко.

"Сьогодні російські окупанти в тимчасово анексованому Криму знову створили перед контрольним пунктом в'їзду-виїзду "Чонгар" штучну чергу транспортних засобів, які прямують з материкової України в Крим. Станом на 10.00 у цій черзі було близько 70 автомобілів. І черга продовжує зростати - станом на 11.20 там було вже близько 100 машин. В середньому окупанти за годину пропускають лише близько 6 - 9 автівок", - розповіла Доценко.

За її словами, на пропускному пункті російських служб в Криму, що навпроти КПВВ "Чонгар", наразі знову розпочато, повідомили громадяни, які направляються з Криму на материкову Україну, якісь ремонтні роботи.

Що ж до пішоходів, які прямують з материкової України у Крим через КПВВ "Чонгар", то черги пішоходів наразі тут немає.

Доценко зазначила, що кількість транспортних засобів, які перетинають адмінмежу з Кримом в обох напрямках по всіх трьох розташованих на адмінмежі українських КПВВ, у першому півріччі 2017 року вже скоротилася на 75 тис. машин, у порівнянні з аналогічним минулорічним періодом. А за два тижні червня українські прикордонники оформили тут на 4 тис. менше транспортних засобів, ніж за цей же період у 2016 році.

Стосовно інших двох КПВВ - "Каланчак" та "Чаплинка", додала вона, то там ситуація на даний час стабільна і черги транспортних засобів відсутні.

На території Херсонщини на адмінкордоні з Кримом знаходяться три контрольні пункти в'їзду-виїзду - "Чаплинка" і "Каланчак" (Каланчацький район) та "Чонгар" (Генічеський район).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-