Фейгін вимагає допиту

Фейгін вимагає допиту "головного фальсифікатора" в справі Умерова

Відео
Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін вважає, що справа Ільмі Умерова ведеться з метою репресивної практики щодо всіх кримських татар, і заявив, що цю практику необхідно припинити.

 Він має намір довести, що справу Умерова сфальсифіковано, і домагатиметься виклику до суду головного фальсифікатора - слідчого Скрипки, йдеться у відеозвіті Фейгіна із засідання "суду" у справі Умерова, розміщеному на сторінці в Facebook Айше Умерової.

"Сьогодні ми допитали одного з понятих, який був присутнім на процесуальних діях з огляду доказів і допиту і яка заявила, що взагалі жодного допиту не було. Це зайвий доказ того, що ми маємо справу з фабрикацією доказів у справі разом з допитом адвоката Полозова... Це свідоцтво того, що слідчий Скрипка є головною особою, яка фальсифікує докази у цій справі. Ми наполягатимемо, щоб суд викликав його і допитав", - заявив Фейгін.

За його словами, захист ставить метою повне виправдання Умерова й припинення подальших репресій ФСБ щодо кримських татар.

"Ми вважаємо, що є підстави для припинення всякого кримінально-процесуального переслідування щодо Умерова й вважаємо, що практика, яка виникла з цієї справи, яку органи ФСБ намагаються здійснювати як репресивну практику щодо кримських татар, її необхідно саме на справі Умерова припинити", - зазначив Фейгін.  

За його словами, наступного тижня в якості експерта в "суді" заявлена Іванова, "яка також бере участь у фальсифікації доказів експертного висновку, які щодо заяви Умерова на каналі АТR були нею зроблені у письмовій формі".

"Ми їх оспорюватимемо й представимо свою рецензію, фактично окрему експертизу, підготовлену видатними фахівцями-лінгвістами у Москві, і будемо її заявляти в якості письмового доказу у справі в судовому слідстві", - розповів адвокат.

Крім того, в ході засідання захистом було поставлено запитання повноважень "судді" Андрія Кулешова.

"Ми вважаємо, що суддя Кулешов є громадянином України, у нас є про це підтвердження і відповідно до норм закону про статус суддів він не є повноважним суддею і не має права чинити правосуддя щодо Умерова в цьому суді", - констатував Фейгін.

Адвокат вважає, що у захисту Умерова "хороші перспективи й шанси досягти всіх поставлених цілей і завдань".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-