"Суд" над Семеною перенесли на тиждень - не прийшов перекладач з української

Укрінформ
"Суд" над журналістом Миколою Семеною в окупованому Криму перенесли через відсутність перекладу з української мови.

Про це повідомляє "Крым.Реалии".

"Суд у анексованому Криму переніс на 21 червня засідання у справі журналіста Миколи Семени", - повідомляє "Крым.Реалии".

За даними видання, "засідання перенесли через неявку перекладача з української на російську мову з боку обвинувачення".

Захист розраховує, що на черговому засіданні "суду" адвокати почнуть представляти свої докази і судовий процес вдасться перевести "з політичного у правове русло".

"Поки що обвинувачення утримує процес у політичному руслі. Кожне "обвинувачення" і кожний "доказ", які вони висувають, має певний політичний відтінок. Тому наше завдання під час переходу на нову стадію суду полягає в тому, щоб перевести цю дискусію в правове русло. І щоб аргументація йшла виключно на основі закону, а не політичних міркувань", - повідомив Семена.

За словами журналіста, захист буде аргументувати свою позицію змістом статті, за яку переслідують Семену.

"Будемо аргументувати саме тим, що це була думка, що, згідно з 29 статтею Конституції Російської Федерації, має право висловити будь-яка людина і тим, що це йшла світова дискусія з приводу статусу Криму", - додав журналіст.

Як повідомлялося 7 грудня 2016 року слідчий в анексованому Криму висунув журналісту Миколі Семені обвинувачення в остаточній редакції в кримінальному злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1 Кримінального кодексу Росії "Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації". Кримінальна справа, порушена слідчими, має шість томів.

На допиті ФСБ Микола Семена заявив, що в своїх матеріалах реалізував право на "вільне висловлювання думки".

Міністерство закордонних справ України від 3 травня закликало російську владу анексованого Криму припинити переслідування українських журналістів на півострові, в тому числі Миколи Семени.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-