У Криму сьогодні пройде перше засідання по суті у «справі Умерова»

У Криму сьогодні пройде перше засідання по суті у «справі Умерова»

Укрінформ
Підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд 7 червня почне розглядати по суті справу одного з лідерів кримськотатарського національного руху Ільмі Умерова.

Засідання заплановане на 14:30, повідомляє Радіо Свобода.

Напередодні російський адвокат Марк Фейгін повідомив, що має намір представляти інтереси Ільмі Умерова в підконтрольному Кремлю суді Криму.

Попереднє судове засідання у справі відбулося 31 травня. Тоді суд відмовив Умерову в перенесенні дати попереднього засідання через відсутність одного з адвокатів – Еміля Курбедінова, також не мав можливості долучитися до справи адвокат Фейгін.

У травні 2016 року підконтрольний Кремлю екс-прокурор Криму Наталія Поклонська повідомила, що слідчі ФСБ Росії порушили проти Умерова кримінальну справу за статтею про екстремізм.

Затримання, обшук і порушення кримінальної справи, тримання в психіатричній лікарні для проведення примусової судово-психіатричної експертизи заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова викликало громадський і міжнародний резонанс.

Голова Меджлісу Рефат Чубаров вважає переслідування Умерова частиною кампанії гонінь і утисків кримськотатарського народу в анексованому Росією Криму.

Згідно з даними офіційного сайту підконтрольного Кремлю Сімферопольського районного суду, кримінальну справу стосовно Умерова передали для вивчення судді Андрію Кулішову.

За інформацією, розміщеною на сайті «Миротворець», Кулішов розшукується правоохоронними органами України за порушення присяги судді та підозрюється за статтею 111 Кримінального кодексу України («державна зрада»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-