Волонтери та родичі

Волонтери та родичі "кримського диверсанта" Панова записали звернення до Путіна

Відео
Укрінформ
Сьогодні, у день народження ув’язненого фігуранта справи "кримських диверсантів" Євгена Панова, його родичі та волонтери записали відеозвернення до президента Росії Путіна з вимогою звільнити українця.

Звернення оприлюднено на сторінці "Євромайдан SOS" у Facebook.

"Сьогодні, 6 червня, відзначає ювілей ув’язнений в Криму волонтер Євген Панов. Своє 40-річчя він зустріне за гратами. Кілька днів тому окупаційний суд в Сімферополі продовжив йому арешт до 7 серпня. У день його народження рідні та волонтери Євромайдану SOS, які вже третій рік ведуть кампанію Let My People Go Ukraine, звернулися до Володимира Путіна", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, до Путіна звернувся брат Панова Ігор Котелянець.

"Сьогодні ми святкуємо день народження українського воїна і волонтера Жені Панова, якого ви утримуєте в заручниках у Криму майже рік. Він і понад 40 інших українських політв’язнів у російських в’язницях є свідченням не вашої перемоги, вони є свідченням вашого страху, страху вашої системи перед нашим національним почуттям гідності. Перед нашою сміливістю і самовідданою боротьбою. Вам вже давно не 30, і диктатори в сучасному світі добре не закінчують. Тому ми звертаємося до вас, закликаємо вас до мудрості, мудрості сьогодні, щоб в призначений час Бог і ваш народ виявив милосердя до вас. Володимире Володимировичу, пора відпускати", – зазначив Котелянець.

Як відомо, Панов був затриманий у Криму в ніч з 6 на 7 серпня минулого року. Паралельно затримали Андрія Захтея, який працював таксистом у Сімферополі. Обох катували кілька днів, через тіло проводили електричний струм, погрожували сексуальним насиллям. ФСБ офіційно повідомила про затримання тільки на четверту добу. Євгена Панова було обвинувачено у підготовці терактів у складі неіснуючої диверсійної групи. Під тортурами Панов був змушений надати викривальні покази проти себе, від яких відмовився у суді. До ув’язнення Панов працював на Запорізькій АЕС та займався волонтерською допомогою українській армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-