ГПУ передала в суди 99 справ проти кримських суддів-зрадників

ГПУ передала в суди 99 справ проти кримських суддів-зрадників

Укрінформ
Генеральна прокуратура України на сьогодні направила до суду 99 обвинувальних актів стосовно суддів АР Крим та Севастополя, які підозрюються у державній зраді.

Про це повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури. 

Зокрема, як зазначається в повідомленні, “відділом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих слідчого відділу управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України продовжується здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях за підозрою суддів АР Крим та м. Севастополя у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада)”.

Так, за даними ГПУ, встановлено, що судді, всупереч вимогам законодавства України, порушуючи присягу судді, після анексії Росією півострова Крим з березня 2014 року почали здійснювати "правосуддя" у так званих судах Республіки Крим та протиправно приймати судові рішення. У листопаді-грудні 2014 року вони, відповідно до указів президента країни-агресора "Про призначення суддів федеральних судів", перейшли на службу до вказаних незаконно створених судів, зазначили в прокуратурі.

“Загалом на теперішній час до суду вже скеровано 99 обвинувальних актів щодо вищевказаних осіб. Судові провадження тривають”, - підкреслюється в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-