Справа Хізб ут-Тахрір: адвокат розповів про погіршення здоров'я Джеппарова у СІЗО

Справа Хізб ут-Тахрір: адвокат розповів про погіршення здоров'я Джеппарова у СІЗО

Укрінформ
Адвокат фігуранта ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір» Арсена Джеппарова Джеміль Темиш розповів, що стан здоров'я його підзахисного знову погіршується.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

«Відносно Арсена Джеппарова – у нього була критична ситуація зі здоров'ям, нам вдалося добитися, щоб розпочали лікування. Йому прокололи антибіотики, зняли запалення. Я, здавалося б, заспокоївся. Думав, що лікування триватиме. На жаль, на сьогоднішній день більше ніякого лікування Арсен не отримує. Його продовжують мучити головні болі», – розповів адвокат на зустрічі громадського об'єднання« Кримська солідарність».

Темиш також заявив, що на його підзахисного продовжують чинити тиск.

«За непідтвердженою інформацією, його мають намір відправити до карцеру за якусь провину, про яку я не знаю. У понеділок зранку спробую дізнатися в СІЗО точнішу інформацію. Раніше його вже направляли до карцера за, нібито, бороду. Але хто бачив Арсена, знають, що як такої бороди в нього немає. Спроби тиску на цього хлопця я пояснюю тим, що він молодий, і слідство, не маючи достатніх доказів у цій кримінальній справі, намагається зламати Арсена», – наголосив адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, підконтрольний Кремлю Верховний суд анексованого Криму 20 квітня залишив під вартою фігуранта ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір» Арсена Джеппарова.

Фігуранти ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір» Арсен Джеппаров і Рефат Алімов перебувають під вартою після того, як їх заарештували в Краснокам'янці 18 квітня 2016 року. Перших чотирьох обвинувачених ялтинської «справи Хізб ут-Тахрір» заарештували 11 лютого 2016 року. Серед них – член Контактної групи з прав людини Емір-Усеїн Куку, алуштинець Муслім Алієв і житель села Краснокам'янка Енвер Бекіров, які працювали будівельниками, а також торговець квітами з Ялти Вадим Сірук.

Торік російська влада відкрила більше двадцяти справ щодо участі в організації «Хізб ут-Тахрір». В анексованому Криму фігурантами цих справ стали 19 осіб.

Представники міжнародної ісламської політичної організації «Хізб ут-Тахрір» називають своєю місією об’єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що їх несправедливо переслідують в Росії. Верховний суд Росії заборонив «Хізб ут-Тахрір» в 2003 році, включивши в список 15 організацій, оголошених «терористичними».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-