Кримські татари готують звернення до світу про деокупацію півострова

Кримські татари готують звернення до світу про деокупацію півострова

Укрінформ
Кримські татари почали кампанію зі збору підписів під своїм зверненням до міжнарожної спільноти, що стосується деокупації Криму. Планується до 10 грудня зібрати мільйон підписів.

Про це голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"Ми дійсно на виконавчій раді Всесвітнього конгресу кримських татар затвердили спеціальну форму і тепер розпочали кампанію зі збору підписів. Наша мета – зібрати в різних країнах світу мільйон підписів до 10 грудня, міжнародного Дня прав людини, коли ми плануємо завершити кампанію. Звернення разом з підписами ми спрямуємо на адресу поважних міжнародних організацій", - сказав Чубаров.

Такою акцією кримські татари хочуть вкотре привернути увагу міжнародної громадськості до того, що відбувається в окупованому Криму і на сході України. "Ми хочемо переконати всіх у тому, що без вирішення кардинальних проблем, які виникли внаслідок прямої військової агресії Росії проти України, світ не зможе далі рухатися", - додав керівник Меджлісу.

Він також зауважив, що нас усіх не влаштовує повільність тих заходів, які світ вживає у відповідь на російську агресію. Нам хочеться, щоб санкції були більш ефективними, нам хочеться рішучих дій.

Але, на думку Чубарова, оскільки агресором виступає саме Росія – одна з найпотужніших ядерних держав світу, - то світова спільнота й утримується від більш рішучих кроків. До того ж Росія є постійним членом Ради безпеки ООН і здатна блокувати майже всі дипломатичні, правові зусилля цивілізованого світу.

Дієвими форматами тиску на Росію, які світ поки не наважується застосовувати, Чубаров назвав посилення економічних санкцій, зокрема, введення ембарго на російські енергоносії, а також повну ізоляцію Росії в межах існуючих правових відносин, ізоляцію російських політиків, починаючи з самого Путіна, і відімкнення Росії від банківської, фінансової системи світу.

Світ, на думку Чубарова, має створити такі умови, щоб не просто російська влада в цілому відчувала себе некомфортно, а щоб частина цієї влади поставила собі за мету усунути Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-