МЗС перевіряє інформацію про затримання в Криму 18 травня

МЗС перевіряє інформацію про затримання в Криму 18 травня

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію про затримання 18 травня в Криму.

Про це в коментарі проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії заявила речниця українського зовнішньополітичного відомства Мар'яна Беца.

"Ми перевіряємо цю інформацію. Але через те що в нас немає там (у Криму – ред.) консульських або дипломатичних представництв, ми діємо через журналістів, правозахисників і міжнародні організації, які можуть дистанційно отримувати інформацію, тому це (перевірка – ред.) може зайняти певний час", – зазначила Беца.

Вранці 18 травня в Сімферополі затримали кількох людей з кримськотатарськими прапорами. Пізніше російська поліція Бахчисарая затримала п'ять машин з молодими людьми, які їхали з кримськотатарськими прапорами, на водіїв автомобілів склали протоколи.

На материковій частині України, в анексовному Криму, а також у багатьох країнах світу 18 травня відбулись заходи, присвячені пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу 1944 року. У цей день згадують трагічні події 1944 року, коли корінний народ Криму вислали за межі півострова. Загалом було депортовано понад 200 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-