Незламним духом кримських татар захоплюється весь світ - Порошенко

Незламним духом кримських татар захоплюється весь світ - Порошенко

Укрінформ
Незважаючи на масові репресії, нескорений кримськотатарський народ гідно протистоїть утискам та в доступний йому спосіб чинить опір російським окупантам, а незламним духом кримських татар і вірою у торжество справедливості сьогодні захоплюється весь світ.

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні до українського народу у зв'язку з Днем боротьби за права кримськотатарського народу.

"Цинічно ігноруючи міжнародне право, кремлівські опричники нині масовими репресіями тероризують кримських татар, їхній Меджліс, громадські та релігійні організації. Арештами й обшуками, залякуваннями та утисками, шантажем і підкупом агресор намагається їх упокорити та асимілювати або розпорошити і витиснути з рідної землі. Але нескорений кримськотатарський народ гідно цьому протистоїть і в доступний йому спосіб чинить опір свавіллю окупантів. Його незламним духом і вірою у торжество справедливості сьогодні захоплюється світ", - йдеться у зверненні.

Президент нагадав, що сьогодні Україна вшановує пам’ять десятків тисяч невинно загублених жителів Кримського півострова. 

"73 роки тому комуністичний режим брутально вигнав із рідної землі кримських татар та представників інших етносів. Усіх їх, як і багато інших народів радянської імперії, було кинуто на кривавий жертовник тоталітарної ідеології. Для українського народу це незагоєна рана, що особливо болить після анексії Криму Російською Федерацією", - підкреслив він. 

Глава держави наголосив, що Україна й надалі за допомогою солідарної міжнародної спільноти послідовно захищатиме права і свободи усіх українських патріотів, підтримуватиме спротив загарбникам та їхнім найманцям. Він додав, що два роки тому Верховна Рада України визнала депортацію з Криму кримських татар у 1944 році геноцидом кримськотатарського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-