Кримський політв'язень оголосив безстрокове голодування - адвокат

Кримський політв'язень оголосив безстрокове голодування - адвокат

Укрінформ
Кримський політв'язень Руслан Зейтуллаєв, який знаходиться у СІЗО Ростова-на-Дону, ледве відновившись після першого голодування, знову оголосив безстрокове голодування.

Про це у Facebook повідомив його адвокат Еміль Курбедінов.

"З сьогоднішнього дня Руслан розпочав чергове безстрокове голодування - протест вироку і тривалим репресіям кримських татар", - написав Курбедінов.

За його словами, адвокати Зейтуллаєва відвідали його у СІЗО Ростова-на-Дону.

"Він тримається відмінно, настрій і налаштування рішучі! Здоров'я прийшло в норму. Найближчим часом ми розмістимо ряд звернень Зейтуллаєва", - повідомив Курбедінов.

Як повідомлялося, 26 квітня Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив до 12 років колонії суворого режиму кримського татарина Руслана Зейтуллаєва, який звинувачується в організації у Криму осередку "Хізб ут-Тахрір". До цього він був засуджений військовим судом до семи років колонії. Проте Верховний суд РФ визнав покарання недостатнім і відправив сфабриковане провадження на перегляд до суду Ростова-на-Дону. 18 квітня в Україні розпочалася онлайн-акція на підтримку Зейтуллаєва, який 4 квітня оголосив голодування, вимагаючи припинити політичні репресії проти кримських татар, передати усіх незаконно ув'язнених на материкову Україну і допустити до нього українського консула. Товариство "Меморіал" визнало його політв'язнем. МЗС України висловило осуд у зв'язку з винесенням російською владою жорстокого вироку у справі незаконно утримуваного на території РФ громадянина України Руслана Зейтуллаєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-