Права людини у Криму потребують постійного  міжнародного моніторингу - МЗС

Права людини у Криму потребують постійного міжнародного моніторингу - МЗС

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ, голова Національної комісії України у справах ЮНЕСКО Сергій Кислиця взяв участь у зустрічі керівників національних комісій у справах ЮНЕСКО країн Південно-Cхідної Європи у Стамбулі.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Глава української делегації відзначив символічність моменту – саме 12 травня 1954 року Україна приєдналася до ЮНЕСКО – та наголосив на фундаментальних змінах, що відбулися за цей період у житті нашої країни, Європи та її Південно-Східного регіону, а також самої Організації. У цьому зв’язку було наголошено на необхідності консолідації зусиль країн регіону з метою адаптації діяльності ЮНЕСКО до нових реалій сьогодення", - йдеться у повіломленні. 

Кислиця привернув увагу до погіршення ситуації на території тимчасово окупованого Криму в сфері компетенції Організації та закликав активізувати співпрацю з метою запровадження постійного та ефективного моніторингу ситуації на півострові.

«Світ не повинен заплющувати очі на брутальні порушення прав людини в Криму. Ми закликаємо національні комісії у справах ЮНЕСКО, уряди країн Південно-Cхідної Європи тримати питання Криму у полі зору та не дозволити, щоб на незаконно окупованому півострові панували безкарність та беззаконня», - наголосив Кислиця.

У зустрічі взяли участь керівники національних комісій у справах ЮНЕСКО Албанії, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Республіки Македонія, Румунії, Сербії, Словенії, Туреччини та України. За її результатами домовлено про розробку дорожньої карти співпраці країн Південно-Cхідного регіону у рамках ЮНЕСКО.

Заступник міністра також провів консультації з міністром культури і туризму Набі Авджі та головою Національної комісії Туреччини у справах ЮНЕСКО. У ході консультацій були обговорені актуальні питання двостороннього співробітництва в рамках ЮНЕСКО, зокрема її керівних та конвенційних органів. куль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-