Кримські татари бачать своє майбутнє у складі України - Джапарова

Кримські татари бачать своє майбутнє у складі України - Джапарова

Фото
Укрінформ
Кримські татари бачать своє майбутнє у складі України.

Про це говорила у середу ввечері на подіумної дискусії «Кримські татари між репресіями і національним визначенням» у Фонді Конрада Аденауера у Берліні перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова, передає кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Україна з 2014 року – зовсім інша країна. Сталося дуже серйозне перезавантаження і сьогодні Україна демонструє те, що ніколи не було її «кейсом», - заявила Джапарова, говорячи про ставлення офіційного Києва до кримськотатарського народу.

Після драматичних подій – окупації Криму Росією – Україна зробила низку важливих кроків, зокрема, визнавши геноцид проти кримських татар і визнавши їх корінним народом, що дає дуже широкі повноваження, аж до права на самовизначення. При цьому керівники Меджлісу говорять про широку автономію, що, на думку Еміне Джапаровой, є непоганим інструментом деокупації». «Ми не сепаратисти, ми бачимо своє майбутнє в складі України», - підкреслила вона.

Час – важливий фактор для кримських татар, які бачать своє майбутнє саме в такому світлі. На це звернула увагу Айше Меметова, організатор Форуму «Майбутнє Криму», яка також взяла участь у дискусії. «Час грає проти нас», - визнала вона. Чим більше буде проходити часу, тим важче буде підтримувати зв'язок між тими, хто залишився на півострові і тими, хто виїхав на материкову частину України. Під безпрецедентним тиском пропагандистської машини неминуче будуть відбуватися незворотні процеси і років через 10 підросте покоління, одураченное нею, з «розмитою ідентичністю».

За словами першого заступника міністра інформполітики, її відомство працює зараз над документом з інформаційної реінтеграції півострова, що має протидіяти спробам Росії «видавити Україну зі свідомості кримських татар», постійно представляти її у вкрай невигідному світлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-