Суд окупантів відмовився задовольнити апеляцію Умерова

Суд окупантів відмовився задовольнити апеляцію Умерова

Відео
Укрінформ
Підконтрольний Росії "Верховний суд" Криму відмовив у задоволенні апеляції заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова щодо зміни підсудності його справи.

Про це у Фейсбуці повідомила дочка Умерова Айше.

"Результат, як і завжди, очікуваний. Апеляція Ільмі Умерова залишена без задоволення - буде в Сімферопольському районному суді. Прокуратура непостійна, як примхлива дівчина - спочатку розподілили в Бахчисарай, потім підтримують перенесення..." - написала вона.

Айше Умерова також розмістила відео з коментарем адвоката Едема Семедляєва і самого Ільмі Умерова про розгляд апеляції. Вони пояснили, що в перенесенні справи до Бахчисарайського суду відмовлено у зв'язку з тим, що Умеров значний час обіймав високі посади в цьому районі.

"Нашу апеляційну скаргу не задовольнив і залишив Сімферопольський районний суд, де розглядатиметься кримінальна справа. Нас здивувало, що у черговий раз позиція прокуратури помінялася. Спочатку прокуратура вважала, що ця справа підсудна Бахчисарайському районному суду... Але сьогодні прокурор сказав, що не треба задовольняти нашу скаргу", - повідомив адвокат Умерова.

Сам Умеров вважає необрунтованим рішення про зміну підсудності його кримінальної справи, оскільки, працюючи в Сімферополі, він обіймав ще більш високі посади.

"Суд прийняв рішення про зміну підсудності тільки на підставі листа керівника Бахчисарайського суду Олени Лягіної, яка посилається на те, що я довгий час обіймав керівну посаду у Бахчисарайському районі і тільки лише на цій підставі може виникнути якась зацікавленість у суддів, і Верховний суд прийняв рішення змінити підсудність. До слова хочу сказати, що я обіймав в Сімферополі більш високі посади", - зазначив Умеров.

Як повідомлялося, ФСБ РФ звинувачує Умерова за ч.2 ст.280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ) за те, що в інтерв'ю телеканалу він заявив, що Крим - це Україна. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-