У ЄС кажуть, що з Auchan та Peugeot у Криму має розбиратися Франція

У ЄС кажуть, що з Auchan та Peugeot у Криму має розбиратися Франція

Укрінформ
У Євросоюзі покладають відповідальність щодо перевірки законності діяльності французьких компаній Auchan та Peugeot на території окупованого Криму та можливе покарання за це на уряд Франції.

Про це заявив офіційний представник ЄС, реагуючи на запит до Єврокомісії власного кореспондента Укрінформу у Брюсселі відносно проведення Прокуратурою АР Крим досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо діяльності представництв французьких компаній Auchan та Peugeot на території окупованого Росією півострова.

"Ми не коментуємо відповідність українському законодавству діяльності компаній. Обмежувальні заходи ЄС застосовуються у межах їх юрисдикції (відносно осіб та установ ЄС) та на території ЄС", - пояснив співрозмовник агентства.

В ЄС відзначили, що забезпечення застосування обмежувальних заходів ЄС лежить у сфері відповідальності країн-членів, які також уповноважені застосовувати заходи покарання згідно з національним законодавством у випадках порушення режиму обмежувальних заходів.

"Будь-яке рішення Прокуратури АР Крим буде окремим від рішення компетентних органів країни-члена", - наголосили у ЄС.

Співрозмовник агентства також нагадав, що обмежувальні заходи ЄС відносно Криму не забороняють економічну діяльність компаній ЄС у Криму, якщо вони не порушують запроваджені секторальні або персональні санкції.

Як повідомлялося, наприкінці квітня Прокуратура АР Крим розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 332-1 Кримінального кодексу України (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї).

В ході досудового розслідування слідство встановить законність постачання товарів на територію Автономної Республіки Крим відповідно до вимог чинного законодавства в частині дотримання порядку в’їзду та виїзду та у разі виявлення порушень вживатимуться заходи прокурорського реагування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-