Військова прокуратура розслідує заяву Муженка про зрив деокупації Криму

Військова прокуратура розслідує заяву Муженка про зрив деокупації Криму

Укрінформ
Головна військова прокуратура розпочала розслідування обставин скасування спецоперації з деокупації Криму, яка планувалася у 2014 році.

Про відповідне клопотання прокурора про надання доступу до документів та речей, що перебувають у володінні Генштабу Збройних сил України, йдеться в ухвалі Печерського райсуду.

"Досудовим розслідування встановлено, що 12 квітня 2017 року у засобах масової інформації опубліковано інтерв'ю службових осіб Генерального штабу Збройних сил України, у якому міститься інформація про факти складання та спроби використання у 2014 році замислу, відповідно до умов якого вчинялись дії, спрямовані на використання військової авіації і, як наслідок, проведення десантної операції на території АР Крим для деокупації останньої від Збройних сил Російської Федерації", - йдеться в документі.

На думку прокурорів, у зазначених документах можуть міститись відомості, що підлягають доведенню у кримінальному провадженні, у зв'язку з чим виникла необхідність отримати доступ до документів, які перебувають у Генеральному штабі ЗСУ, за період з 24.02.2014 по 10.03.2014.

Йдеться про рішення начальника Генштабу ЗСУ та міністра оборони, розпоряджень, планів операцій та навчань, наказів, задумів, бойових розпоряджень, директив щодо їх проведення та реалізації, а також скасування, листування між РНБО, Генштабом ЗСУ, Міністерством оборони України, Адміністрацією Президента, Кабінетом міністрів України, міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, правоохоронними органами і іншими військовими формуваннями стосовно здійснення деокупації АР Крим.

Суддя задовольнив клопотання, і дозволив виїмку документів, у тому числі матеріальних та магнітних носіїв секретної інформації, а саме доступ до рішень начальника Генштабу ЗСУ та міністра оборони і згаданих у клопотанні прокурора установ.

Строк дії ухвали триває місяць.

Про скасування спецоперації з деокупації Криму, яка планувалася у 2014 році, розповів в інтерв`ю "Українській правді" керівник Генштабу Віктор Муженко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-