Справа

Справа "Хізб ут-Тахрір": у Ростові судять Зейтуллаєва

Укрінформ
У п'ятницю у Ростові-на-Дону проходить засідання суду по справі Руслана Зейтуллаєва, фігуранта справи "Хізб ут-Тахрір", який голодує 17-й день.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав журналіст Антон Наумлюк 

"Засідання по справі Руслана Зейтуллаєва у Ростові. Хлопець голодує вже 17 днів. Сьогодні обіцяли привезти вже з фельдшером через слабкість", - повідомив Наумлюк.

За його словами, "ніхто із ГСК (Громадська спостережна комісія - Ред.) Ростовської області за весь час не відвідав Руслана у СІЗО".

Адвокат політв'язня Еміль Курбедінов також повідомив у Фейсбуці, що збирається переконати підзахисного припинити голодування.

"Щодо Руслана Зейтуллаєва: засідання відклали на 11.40. Пристави повідомили, що його привезуть разом з фельдшером через погане самопочуття. Його проситимемо, аби припиняв безстрокове голодування", - написав Курбедінов.

Як відомо, 18 квітня в Україні розпочалася онлайн-акція на підтримку фігуранта справи "Хізб ут-Тахрір" Руслана Зейтуллаєва, який 4 квітня оголосив голодування, вимагаючи припинити політичні репресії проти кримських татар, передати усіх незаконно ув'язнених на материкову Україну і допустити до нього українського консула. 

Російські силовики назвали Зейтуллаєва «організатором осередку Хізб ут-Тахрір», він засуджений до семи років колонії загального режиму. Зейтуллаєв визнаний товариством «Меморіал» політв'язнем.

Фото: hromadske.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-