Архієпископ УПЦ КП у Криму каже, що попри утиски парафіян побільшало

Архієпископ УПЦ КП у Криму каже, що попри утиски парафіян побільшало

Укрінформ
Архієпископ Української православної церкви Київського патріархату провів великоднє богослужіння в Сімферополі.

Про це повідомляє Крим.Реалії

"У Сімферопольському храмі Святих Рівноапостольних Ольги і Володимира в ніч на 16 квітня пройшли Всеношні службі і ранкове Великоднє богослужіння. Їх для вірян Київського патріархату провів архієпископ Сімферопольський і Кримський Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) Климент", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що за час російської анексії Криму кількість приходів Української православної церкви КП на півострові зменшилася: закриті церкви в Севастополі, Красноперекопську, Керчі, Перевальному.

УПЦ Київського патріархату в Криму не зареєстрована, водночас, за інформацією архієпископа Климента, парафіян стало більше.

У листопаді 2016 року представники підконтрольного Росії Фонду майна Криму намагалися опечатати перший поверх кафедрального собору Святих Рівноапостольних Володимира і Ольги Української православної церкви. Раніше влітку Апеляційний суд Севастополя зобов'язав Кримську єпархію звільнити приміщення і виплатити штраф у розмірі півмільйона рублів.

Після анексії в Криму підконтрольна Кремлю влада захопили частину будівель Кримської єпархії Української православної церкви Київського патріархату і навіть провела конкурс на оренду частини приміщень церкви. Архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент закликав світову спільноту до захисту національних, культурних і релігійних прав громадян України в Криму.

Православні храми і церковні общини Криму і Севастополя підпорядковано Київській митрополії Московського патріархату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-