Ялтинську «Сказку» і парк левів «Тайган» пропонують перевезти на Херсонщину

Ялтинську «Сказку» і парк левів «Тайган» пропонують перевезти на Херсонщину

Укрінформ
Кримському підприємцю Олегу Зубкову запропонували перенести його ялтинський зоопарк «Сказка» й парк левів «Тайган» на материкову Україну, до Херсонської області.

Про це заявив екс-міністр курортів і туризму Автономної Республіки Крим Олександр Лієв на прес-конференції в Києві, повідомляє Крим.Реалії

«Є пропозиція засновнику парку «Тайган» і зоопарку «Сказка» нашому кримському підприємцю Олегу Зубкову перебратися до Херсонської області. Відповісти на питання правоохоронців щодо сепаратизму: де він був, де не був. У крайньому випадку, отримати умовний термін і займатися далі улюбленою справою на території, де це потрібно», – повідомив Лієв.

Водночас Зубков у коментарі «Крим.Реалії» заявив, що жодних прямих пропозицій від української сторони йому не надходило.

«Жодних реальних пропозицій не було. Це просто був ефір, у якому брав участь колишній міністр із питань курортів і туризму Лієв, і там він це запропонував. Але це нереально. Як можна перевезти зоопарк? Хто його випустить із Криму і впустить туди? Я розглядаю будь-які пропозиції щодо розвитку своїх парків, але не на шкоду тим, що є. Тому що ці парки нікуди не зрушиш», – сказав він.

Зубков додав, що він віддає пріоритет турецькому проекту.

«У нас достатньо багато тварин, і можна було б створити новий парк. Тому я підтримую турецький проект та інші цікаві проекти. У Криму мені, як і раніше, не дають розвиватися, тому потрібно робити це в іншому місці», – заявив Зубков.

У Зубкова – тривалий конфлікт із окупаційною російською владою Криму. Відносини кримського бізнесмена з головою російської ветеринарної служби Криму Валерієм Івановим зіпсувались у період кримського блекауту. Тоді в ялтинському зоопарку померли тигренята білої тигриці Тигрюлі, подарованої Зубкову Юлією Тимошенко. Валерій Іванов і російський екс-прокурор Криму Наталія Поклонська заявили, що червонокнижні тварини загинули в результаті неналежного утримання.

Підприємець переконаний, що тигренята стали жертвою інфекції в результаті ослаблення імунітету від переохолодження і відсутності електроенергії. 2016 року Зубков відвідав 150 судових засідань, пов'язаних із численними штрафами і звинуваченнями на його адресу з боку підконтрольної Кремлю кримської влади. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-