Росія в окупованому Криму підняла у небо фронтову авіацію – ЗМІ

Росія в окупованому Криму підняла у небо фронтову авіацію – ЗМІ

Укрінформ
Фронтову авіацію Південного військового округу в окупованому Криму і Волгоградській області Росії в рамках льотно-тактичних навчань сьогодні підняли за тривогою.

Про це повідомляє сайт Крим.Реалії з посиланням на начальника прес-служби округу Вадима Астаф'єва, якого цитують російські ЗМІ. 

«У Криму і Волгоградській області льотчики об'єднання ВПС і ППО Південного військового округу були підняті за навчально-бойовою тривогою в рамках льотно-тактичних навчань. Екіпажі фронтової авіації Су-24М, Су-25М і Су-25СМ відпрацьовують питання зі знищення авіаційного парку бойових машин, об'єктів і баз умовних незаконних збройних формувань, а також їхніх великих складів пально-мастильних матеріалів, схронів зі зброєю і боєприпасами», – пояснив Астаф'єв.

Він також уточнив, що навчання триватимуть протягом чотирьох днів.

На офіційному сайті Міністерства оборони Росії та Південного військового округу немає інформації про проведення навчань.

Раніше, 29 березня, у Криму відбувались навчальні стрільби зенітників Чорноморського флоту Росії. 24 березня в Криму завершилося масштабне командно-штабне навчання з трьома з'єднаннями Повітряно-десантних військ Росії, що проводилося на полігоні Опук під керівництвом командувача ВДВ генерал-полковника Андрія Сердюкова.

У Генштабі України назвали незаконними російські військові навчання в Криму.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-