Трьох затриманих у Сімферополі кримськотатарських активістів визволили адвокати

Трьох затриманих у Сімферополі кримськотатарських активістів визволили адвокати

Відео
Укрінформ
В окупованому Криму адвокатам вдалося визволити трьох затриманих співробітниками так званого Центру з протидії екстремізму кримськотатарських активістів - Османа Арифмеметова, Ризу Ізетова і журналіста Тараса Ібрагімова.

Про це свідчать відео, що розмістив у Facebook адвокат затриманих Едем Семедляєв.

"Тарас Ібрагімов пройшов “Кримське хрещення”. Думаю, в нього буде все нормально і він продовжить свою роботу з висвітлення затримань і обшуків", - сказав адвокат.

Раніше він повідомив, що вже вдалося визволити двох інших активістів.

Затриманого сьогодні разом із Арифмеметовим Ремзі Бекірова все ще утримують у Центрі “Е”, йому закидають статтю начебто за розміщений ним у соцмережі ВКонтакті "заборонений матеріал".

Над ним, за повідомленням активістів, має відбутися суд.

"У приміщення суду заздалегідь завели молодь, яка не має відношення до справи, схоже працівників суду. Місць у залі вже немає, пустили лише двох мусульманок, ось такий бєспрєдєл", - написав у Facebook Абдуллах Якубов із Сімферополя. 

Як уже повідомляв Укрінформ, в окупованому Криму продовжуються репресії проти кримських татар і проукраїнських активістів. Учора співробітники ФСБ без пояснень просто біля будівлі так званого Верховного суду Криму схопили кримськотатарського активіста Біляла Аділова, йому інкримінують застосування насилля або погрози на адресу представників влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-