Слідком РФ перевірятиме Полозова до кінця березня

Слідком РФ перевірятиме Полозова до кінця березня

Укрінформ
Слідчий комітет РФ в анексованому Криму визначив термін перевірки для російського адвоката Миколи Полозова. 

Про це Полозов повідомив у Twitter

"Вийшов з СК. Ставили деякі уточнюючі запитання. Термін перевірки - до кінця березня. Там буде видно, порушать справу чи відстануть”, - написав Полозов.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні адвокат уже не вперше прибув до Слідкому РФ в анексованому Криму для надання пояснень у "справі Полозова". 

У січні цього року шестеро співробітників ФСБ затримали адвоката Миколу Полозова і повезли його на допит як свідка у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Невдовзі стало відомо, що слідчий ФСБ Росії змінив статус Полозова на свідка у справі Умерова, щоб усунути його від захисту. Так, за словами Полозова, з’явилася справа "ФСБ проти адвокатської таємниці". 

Пізніше, 14 лютого так званий “Верховний суд Криму” відхилив апеляційну скаргу Полозова на постанову судді Київського районного суду Сімферополя Віктора Можелянського про дозвіл слідчому ФСБ Росії Ігорю Скрипці допитати його як свідка у "справі Умерова".

Рішення суду першої інстанції залишили без змін. Таким чином, "Верховний суд Криму" визнав законним примусове затримання Полозова співробітниками ФСБ Росії 25 січня, яке сам адвокат кваліфікував як викрадення.

Полозов писав про намір у майбутньому оскаржити рішення підконтрольного Кремлю кримського суду про переведення його в статус свідка в Європейському суді з прав людини. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-