Судилище над Семеною перенесли на квітень

Судилище над Семеною перенесли на квітень

Укрінформ
В окупованому Криму суд над журналістом Миколою Семеною, звинувачуваним у закликах до сепаратизму, перенесли на 3 квітня.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Залізничний районний "суд" Сімферополя в анексованому Росією Криму переніс на 3 квітня слухання у справі журналіста, автора Радіо Свобода Миколи Семени, якого російська влада звинувачує у закликах до сепаратизму", - йдеться у повідомленні.

Розгляд справи по суті перенесли після того, як захист клопотав про забезпечення доступності та гласності судового процесу. Адвокат Олександр Попков попросив надати більш просторий зал, бо не всі журналісти змогли потрапити на засідання.

Перед початком слухань Семена заявив представникам преси, що не визнає провини.

Справу стосовно журналіста було заведено навесні минулого року. За версією звинувачення, журналіст порушив російське законодавство в статті про блокаду Криму з української сторони. Сам Семена наполягає, що реалізовував своє право на «свободу поглядів».

Захист Семени, Міжнародна і Європейська федерації журналістів, а також офіс представника ОБСЄ з питань свободи слова закликали ФСБ Росії випустити журналіста з Криму на лікування, але позитивної відповіді вони не отримали.

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість переслідуванням громадян України в анексованому Криму і закликало припинити тиск, зокрема і на Миколу Семену.

Фото: radiosvoboda.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-