Скрипник розповіла про затримання правозахисників у Криму

Скрипник розповіла про затримання правозахисників у Криму

Укрінформ
Сценарії подій навколо затриманих в окупованому Криму правозахисників розвивалися непередбачувано і змінювалися декілька разів.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написала засновник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

"Сценарії розвитку подальших подій з нами змінювалися декілька разів. Але у результаті все скінчилося вдало, ми на підконтрольній Україні території. Упевнена, що така швидка та масштабна реакція, багато дій, які були здійснені, допомогли нам залишитися на волі. Велика вам подяка", - написала вона.

Правозахисниця звернулася до усіх, хто сприяв звільненню правозахисників, зазначивши, що "з об'єктивних причин не може персоніфікувати усіх, хто допомагав і турбувався".

"Друзі, колеги з правозахисних і громадських організацій, журналісти, адвокати, Уповноважений ВРУ з прав людини та секретаріат Уповноваженого, представники міжнародних організацій, народні депутати, співробітники органів влади України, включаючи правоохоронні органи України, люди, які відгукнулися в Криму, щиро дякую всім за вашу підтримку, ваше хвилювання та дії, яких ви вживали", - написала Скрипник.

Вона також зазначила, що нині поки що обмежена в питанні щодо зв'язку, але відновлює його. В цілому ситуацію, до якої потрапили правозахисники, вона називає "несподіваною" і такою, що виникла "за збігом різних, дивних обставин".

Як повідомляв Укрінформ, представників Кримської правозахисної групи Ольгу Скрипник та Володимира Чекригіна затримали співробітники ФСБ у буферній зоні на адміністративному кордоні з окупованим Кримом (КПП "Каланчак"). Разом з правозахисниками був затриманий і представник офісу Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Усі вони прибули на адмінкордон з метою моніторингу пунктів пропуску з українського боку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-