Затриманим у Криму правозахисникам виписали штрафи - журналіст

Затриманим у Криму правозахисникам виписали штрафи - журналіст

Укрінформ
Українським правозахисникам, затриманим у буферній зоні на адміністративному кордоні з окупованим Кримом, виписали адміністративні штафи. За законами РФ їх мають "вислати за межі Російської Федерації".

Про це в Facebook написав журналіст Антон Наумлюк. 

"У буферній зоні на адмінкордоні затримали українських правозахисників з Crimean Human Rights Group, які мониторили роботу українських КПП, але чогось виїхали в буферну зону. Там їх зупинили російські прикордонники, перевірили документи, потім відвезли в Армянськ, де складають зараз протокол. Ймовірно, за 18.2 КпАП, що тягне "попередження або накладання адміністративного штрафу в розмірі від п'ятисот до однієї тисячі рублів з адміністративним висланням за межі Російської Федерації або без такого", - написав Наумлюк, уточнивши, що всім вже "виписано штрафи".

Коментуючи ситуацію навколо затримання правозахисників, прес-секретар МЗС України Мар'яна Беца поставила вимогу звільнити громадян України. 

"РФ продовжує порушувати права людини. Тиск на правозахисників є неприпустимим. Вимагаємо звільнення українських громадян", - написала вона.

Як повідомляв Укрінформ, на кордоні між Кримом і Херсонською областю Федеральна служба безпеки Росії затримала активістів правозахисної організації Crimean Human Rights Group - Ольгу Скрипник і Володимира Чекригіна. Нагадаємо, Ольга Скрипник – координатор Кримської правозахисної групи. Після анексії Криму переїхала з Ялти на материкову Україну. Скрипник була задіяна в зборі доказової бази для позову України до Міжнародного суду ООН проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-