Джелялов: Мене викликали до

Джелялов: Мене викликали до "Центру протидії екстремізму" через донос

Відео
Укрінформ
Причиною виклику заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова до "Центру протидії екстремізму" став донос із зазначенням ефіру "112 Україна" восени 2016 року.

Про це він повідомив у відеозвіті, розміщеному на Фейсбук-сторінці голови ЦВК Курултаю Заїра Смедляєва.

"Сьогодні з адвокатом я відвідав у Сімферополі "Центр протидії екстремізму". Викликаний був у зв'язку із заявою приватної особи про те, що в одному з інтерв'ю каналу "112" я був протитрований заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу, і оскільки я це у ході інтерв'ю не заперечував, значить, я є членом Меджлісу - забороненого на території Російської Федерації громадського об'єднання, і, відповідно, відносно мене необхідно застосувати норми кримінального кодексу РФ", - сказав Джелялов.

Він уточнив, що його запросили "поки що для пояснень".

Крім того, Джелялов сказав, що у так званому Центрі протидії екстремізму у нього також взяли пояснення по справі Марлена Мустафаєва.

"Вияснилося, що у вилученій у нього комп'ютерній техніці було виявлено, що ми з ним є друзями у соцмережах, і мені довелося давати пояснення, що у мене, наскільки я пам'ятаю, вже 5 тисяч друзів у соцмережах, наприклад, у Фейсбуці, і особисто я з Марленом Мустафаєвим не знайомий і чи є він членом будь-яких громадських організацій, об'єднань або партій, мені невідомо", - повідомив Джелялов.

Він підкреслив, що ім'я цієї людини йому відоме "виключно у зв'язку з його арештом" і свої думки у зв'язку з подіями, в яких згадувалися як сам Мустафаєв, так і інші люди, він вже "публічно висловлював".

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок вранці заступник голови Меджлісу Наріман Джелялов був викликаний на допит до "Центру протидії екстремізму" в Сімферополі.  

21 лютого у будинку активіста Марлена Мустафаєва у Сімферополі пройшов обшук, у ході якого силовики шукали "екстремістську символіку". Після обшуку Мустафаєв був заарештований на 11 діб. Крім того, на п'ять діб було заарештовано ще 10 осіб, які прийшли до будинку активіста і моніторили у соцмережах обшук та затримання Мустафаєва.

Фото: ghall.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-