Хазяїн

Хазяїн "палацу Путіна" у Геленджику заволодів устричною фермою по сусідству

Укрінформ
Єдиним власником устричної ферми "Південна цитадель" у Геленджику став Олександр Пономаренко - власник комплексу, розташованого поблизу, відомого як "палац Путіна".

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на російський Єдиний державний резерв юридичних осіб (ЄДРЮО).

"З 3 березня 100% частка компанії "Південна цитадель" належить Олександру Пономаренку, раніше вона належала колишньому гендиректору Олексію Василюку. Відповідні зміни були внесені до реєстру юридичних осіб 3 березня", - йдеться у повідомленні

"Палацом Путіна" називають готельний комплекс площею понад 17 тисяч квадратних метрів на мисі Ідокопас, обладнаний вертолітними майданчиками і причалом для яхт. Офіційно Кремль відхиляє зв'язок президента Путіна з комплексом.

У травні 2016 року РБК дізналося, що "Південна цитадель" на 25 років отримала у користування недалеко від "палацу Путіна" тисячу гектарів акваторії Чорного моря для вирощування устриць і мідій. Видання припускало, що таким чином власники комплексу планували обмежити доступ до своєї території з моря, що заборонено законом для приватних користувачів.

Як стверджувалося, саме з виходом статті "Напроти "палацу Путіна" під Геленджиком почнуть розводити устриці" пов'язана відставка керівництва редакції та подальше звільнення багатьох журналістів РБК.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-