Окупанти продовжили арешт п'ятьом фігурантам справи «Хізб ут-Тахрір»

Окупанти продовжили арешт п'ятьом фігурантам справи «Хізб ут-Тахрір»

Укрінформ
Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя продовжив на три місяці термін запобіжного заходу п'ятьом фігурантам так званої справи «Хізб ут-Тахрір».

Про це поінформував адвокат Едем Семедляєв, повідомляє "Крим.Реалії"

За його інформацією, Емілю Джемаденову, Узаїру Абдуллаєву, Теймуру Абдуллаєву, Айдеру Саледінову і Рустему Ісмаїлову арешт продовжено до 11 червня 2017 року.

«(Суд) мотивував тим, що не встигли провести слідчі дії, деякі експертизи не готові», – пояснив адвокат.

Він уточнив, що на судовому засіданні були присутні троє фігурантів – Джемаденов і брати Абдуллаєви. Саледінов та Ісмаїлов, як і раніше, перебувають на психіатричній експертизі.

Як повідомлялося, 12 жовтня 2016 року в анексованому Росією Криму відбулися обшуки у п'яти мусульманських сім'ях. В результаті були затримані п'ятеро кримських татар. Рустема Ісмаїлова, Узаїра і Теймура Абдуллаєвих, Еміля Джемаденова, Айдера Саледінова звинувачують в участі у забороненій у Росії організації «Хізб ут-Тахрір».

Крім Росії ця організація заборонена в Узбекистані, Казахстані, Китаї та деяких інших азіатських і африканських країнах. У Німеччині діяльність «Хізб ут-Тахрір» обмежена через звинувачення в антисемітизмі. В Україні та в більшості країн Заходу вона може діяти легально.

Наприкінці лютого стало відомо, що Саледінова й Ісмаїлова відправили на психіатричну експертизу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-