Окупанти відпустили кримського активіста, арештованого після обшуку

Окупанти відпустили кримського активіста, арештованого після обшуку

Фото
Укрінформ
Кримського активіста Марлена Мустафаєва відпустили з-під арешту.

Про це повідомляє в Фейсбуці об'єднання "Кримська солідарність".

"Довгоочікувана хвилина настала! Марлен на свободі", - йдеться в повідомленні.

Активіста зустрычали біля будівлі Верховного суду Криму.

21 лютого в будинку Марлена Мустафаєва на околиці Сімферополя пройшов обшук у справі про демонстрації "екстремістської символіки". Як зазначають "Крим. Реалії", Мустафаєва прийшли підтримати десять чоловік, які знімали те, що відбувається на відео. Всі ці люди були затримані. Пізніше Мустафаєва заарештували на 11 діб, його соратників – на п'ять.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров назвав обшуки і затримання в Криму "акцією залякування".

Міністерство закордонних справ України неодноразово висловлювало стурбованість переслідуванням громадян України в окупованому Криму, а також закликало Росію припинити здійснення тиску на місцевих жителів, звільнити всіх затриманих і ув'язнених за політичними мотивами українців.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-