ФСБ завершила слідство у тритомній справі Умерова - адвокат

ФСБ завершила слідство у тритомній справі Умерова - адвокат

Укрінформ
В середу адвокатам заступника Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова оголосили, що так званий попереднє слідство ФСБ у справі відносно їх підзахисного завершилося.

Протягом місяця три томи матеріалів будуть передані до "суду", повідомив у Фейсбуці адвокат Умерова Еміль Курбедінов.

"Сьогодні нам оголосили, що розслідування кримінальної справи (відносно Ільмі Умерова - ред.) вже припинено, і сьогодні ж почалося ознайомлення з матеріалами справи", - написав Курбедінов.

За його словами, всього в матеріалах справи "три томи по 250 сторінок в кожному".

"Сьогодні ми зняли фотокопії з одного тому і визначилися на найближчі дні, що ми зніматимемо копії в п'ятницю і понеділок. Після цього у нас буде кілька клопотань слідчому, після чого справа вже протягом місяця перекочує до суду і почнеться розгляд за суттю", - повідомив Курбедінов.

Як повідомлялося, ФСБ РФ обвинувачує заступника Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова за ч.2 ст. 280.1 Кримінального кодексу Росії (публічні заклики до вчинення дій, направлених на порушення територіальної цілісності РФ) за вислови в інтерв'ю про те, що Крим - це Україна. Крім того, окупаційна влада викликала на допит Умерова в рамках другої кримінальної справи і дослідчої перевірки за відеозаписом, в якому він також виступав з питань, що стосуються Криму, Росії і України.

Правозахисна організація Human Rights Watch закликала російську владу зняти з Умерова обвинувачення в сепаратизмі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-