Генпрокуратура завершила слідство щодо начальника Берегових військ ЧФ РФ

Генпрокуратура завершила слідство щодо начальника Берегових військ ЧФ РФ

Укрінформ
ГПУ завершила заочне досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою начальника Берегових військ Чорноморського флоту Росії Олександра Острикова.

Про це у Фейсбуці повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Управління з розслідування злочинів проти основ національної безпеки України Головної військової прокуратури ГПУ завершило спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою громадянина РФ Острикова Олександра Леонтійовича (начальник Берегових військ ЧФ РФ) в скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 ККУ", - написала вона.

Крім того, за словами Сарган, військова прокуратура склала обвинувальний акт стосовно начальника Берегових військ ЧФ РФ Острикова.

"Остриков обвинувачується в тому, що, обіймаючи посаду начальника Берегових військ ЧФ РФ, в період лютого-березня 2014 року, перебуваючи на території України, а саме АР Крим, діючи за попередньою змовою з командувачем ЧФ РФ Олександром Вітком і іншими службовими особами ЗС РФ, виконуючи відведену йому роль співвиконавця в реалізації розробленого злочинного плану, шляхом віддання наказів підпорядкованим військовослужбовцям Берегових військ ЧФ РФ щодо блокування, захоплення і взяття під контроль визначених об'єктів та військових частин Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України, дислокованих на території АР Крим, вчинив дії, спрямовані на порушення територіальної цілісності України, зміну меж її території та державного кордону, шляхом ведення агресивної війни для організації окупації і подальшої анексії території півострова Крим, що призвело до тяжких наслідків у вигляді порушення територіальної цілісності України і завдання збитків у вигляді втрати об'єктів держвласності на загальну суму понад 1 трлн грн", - нагадала прес-секретар глави ГПУ.

За даними слідства, Остриков особисто схиляв командирів військової частини АА2272, дислокованої у Феодосії, і АА0669, дислокованої в Керчі, до вчинення державної зради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-