Перед окупацією Криму українським морпіхам наказали вирушати до Києва – ЗСУ

Перед окупацією Криму українським морпіхам наказали вирушати до Києва – ЗСУ

Укрінформ
У лютому 2014 року перед російською окупацією Криму бійцям української морської піхоти наказали висуватися до Києва для виконання завдань

Про це розповів речник Сил спецоперацій ЗСУ, екс-заступник командира 501 окремого батальйону морської піхоти (Керч) Олексій Нікіфоров, передає Крим.Реалії.

«Усе розпочалося 19 лютого, коли був призначений командувач Військово-морських сил Збройних сил України начальником Генерального штабу й поїхав до Києва. Буквально одразу за ним прийшло розпорядження, в якому першому батальйону морської піхоти феодосійському була поставлена задача відбути до Києва. Чи не бачив самого розпорядження, в якому було поставлено завдання, що саме робити, але те, що їхали до Києва – однозначно. Вони провели посадку в ешелони й вирушили без жодного шуму, по військовому. Моєму батальйону була поставлена задача відправити одну з рот саме до містечка постійної дислокації, тому що всі поїхали буквально в повному складі», – розповів Нікіфоров.

За словами спецпризначенця, колишнє військове керівництво України могло розглядати кримські підрозділи морської піхоти не як посилення підрозділів "Беркуту", а як охорону військових об'єктів.

"Нам здавалося, що коли Ільїн (адмірал Юрій Ільїн, екс-начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗСУ), теж колишній морський піхотинець, прийшов до Генштабу, побачив події на Майдані, то подумав, мовляв, де мої морпіхи, щоб охороняти Генштаб або склади", - додав Нікіфоров.

Нагадаємо, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму й Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними й засудили дії Росії.

Фото: Крим.Реалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-