Семена каже, що в його справі немає складу злочину навіть за законами РФ

Семена каже, що в його справі немає складу злочину навіть за законами РФ

Укрінформ
На майбутньому засіданні "суду" захист кримського журналіста Миколи Семени має намір заявити клопотання про припинення щодо нього кримінальної справи через відсутність складу злочину. Аргумент - статус Криму не остаточно оформлений навіть у складі Російської Федерації.

Про це в коментарі Крим.Реалії заявив сам журналіст Семена. 

"На попередньому слідстві також буде заявлено клопотання адвокатів про припинення справи через відсутність складу злочину, яке буде базуватися на нормах міжнародного права, на російському внутрішньому законодавстві, і буде говоритися про те, що статус Криму сьогодні не остаточно оформлений навіть у складі РФ", - повідомив Семена.

За його словами, "по суті Крим - спірна територія, навколо чого ведеться дискусія фактично в усьому світі".

"І оскільки це так, то і я, в тому числі, мав право взяти участь у цій дискусії та висловити свою точку зору під рубрикою "Думка", як це і було на сайті Крим.Реалії і, як мільйони інших учасників дискусії, навести свої якісь аргументи або варіанти вирішення проблеми ослаблення напруженості в російсько-українських відносинах", - пояснив журналіст.

Він зазначив, що його адвокати подавали вже чотири клопотання про закриття справи через відсутність складу злочину, але на всі була отримана "недбала відмова". 

При цьому постанови про відмову в реалізації цих клопотань слідство не показувало, і тільки зараз, ознайомившись зі справою і переглянувши ці постанови, захист Семени виявив в них багато невідповідностей положенням закону, коли використовувані адвокатами аргументи слідство не бере до уваги і аргументує зовсім іншими посиланнями на закон, "які в даному разі зовсім не спростовують аргументи адвоката". 

Як повідомляв Укрінформ, заплановане на п'ятницю, 17 лютого, засідання "суду" в окупованому Криму у справі Миколи Семени перенесли на 28 лютого 2017 року.

Щодо Семени порушили кримінальну справу за підозрою в закликах до порушення територіальної цілісності Росії. Слідство заборонило журналісту залишати Крим. Захист Семени, Міжнародна і Європейська федерації журналістів, а також офіс представника ОБСЄ з питань свободи слова закликали ФСБ Росії випустити журналіста з Криму на лікування.

В Україні триває розпочатий 13 лютого збір підписів під зверненням українського Центру інформації з прав людини та низки інших організацій із закликом надати широкого розголосу судовому процесу над журналістом Миколою Семеною.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-