Кримський «суд» залишив за ґратами двох фігурантів справи «Хізб ут-Тахрір»

Кримський «суд» залишив за ґратами двох фігурантів справи «Хізб ут-Тахрір»

Укрінформ
Підконтрольний Кремлю Верховний суд анексованого Криму 17 лютого не задовольнив апеляційну скаргу фігуранта ялтинської «справи «Хізб ут-Тахрір» Вадима Сірука на продовження його арешту до 8 квітня 2017 року.

Про це повідомляє "Радіо Свобода"

Сам Сірук назвав рішення суду необгрунтованим. Він заявив, що переслідування його є політично обгрунтованим і характеризує відносини Росії з народами, що проживають на території незаконно анексованого нею півострова.

Крім того, як повідомила дружина Сірука Анна Богачова, суд відхилив апеляційну скаргу ще одного фігуранта справи, Енвера Бекірова.

Розгляд апеляції ще одного фігуранта, Емір-Усеїна Куку, перенесли на 20 лютого.

Богачова додала, що триває судове засідання за скаргою четвертого обвинуваченого у справі - Мусліма Алієва.

«Я думаю, рішення по Мусліму Алієву також залишать в силі. Це незмінно і стабільно, що не приймаються доводи захисту, а лише продовжуються арешти», – заявив кримський адвокат Еміль Курбедінов.

Як повідомлялося, 3 лютого суд у Криму продовжив арешт чотирьох фігурантів ялтинської «справи «Хізб ут-Тахрір» до 8 квітня. Вони перебувають у в'язниці вже більше року.

Перших чотирьох обвинувачених заарештували 11 лютого 2016 року. Найбільш відомий з них – член Контактної групи з прав людини Емір-Усеїн Куку. Крім нього, були затримані алуштинець Муслім Алієв і житель села Краснокам’янка Енвер Бекіров, які працювали будівельниками, а також торговець квітами з Ялти Вадим Сірук. Слідчі ФСБ звинуватили їх в участі в діяльності забороненої в Росії організації «Хізб ут-Тахрір».

Правозахисники вважають заарештованих політичними в’язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-