Хізб ут-Тахрір: ФСБ шукає нових

Хізб ут-Тахрір: ФСБ шукає нових "свідків" обвинувачення

Укрінформ
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров вважає, що ФСБ шукає нових свідків звинувачення у так званій справі Хізб ут-Тахрір.

Таку думку за підсумками чергових допитів кримських татар співробітниками ФСБ у четвер він висловив у Фейсбуці.

"Закінчився допит Мустафи Мустафаєва і Асан агъа Джемілєва (80-річний брат Мустафи Джемілєва). Всі поставлені запитання, як і раніше, пов'язані з підготовкою до проведення мусульманських свят у 2013 і 2015 роках у 6-му мікрорайоні Бахчисарая. Наші припущення про причини сьогоднішніх допитів: ФСБ шукає свідків з боку обвинувачення для так званої бахчисарайської четвірки у справі "Хізб ут-Тахрір", - написав Умеров.

За його словами, під час допитів усім демонстрували відеоматеріали, на яких збережено моменти невеликих конфліктів, які мали місце при проведенні релігійних заходів.

"Конфлікти грунтувалися на різниці поглядів на правильність проведення святкувань між організаторами заходу й місцевими активістами: розташування тих, що були присутніми, розподіл чоловіків і жінок, дата проведення і т. д.", - пояснив Умеров.

При цьому він зазначив, що жодних терористів і екстремістів серед кримських татар немає і "які б не були розбіжності, це наші внутрішні справи, а перед лицем загальної небезпеки і репресій, усі інші питання відходять на другий план".

Всього, за даними Умерова, на допити у так званий відділ ФСБ РФ у Бахчисараї у четвер було викликано п'ять жителів 6-го мікрорайону: Муса Татаров, Мустафа Мустафаєв, Асан Джемілєв, Ебазер Абібуллаєв й Ісмаїл Аблаєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-