Штати закликають ОБСЄ моніторити судилище над Семеною

Штати закликають ОБСЄ моніторити судилище над Семеною

Укрінформ
Постійне представництво США в ОБСЄ письмово звернулося до керівників кількох структур даної організації, наполягаючи на тому, що вони мають моніторити судовий процес над українським журналістом Миколою Семеною, що готується в Криму.

Про це йдеться в листі в.о. керівника дипмісії Кейт Марі Б'їрнс на адресу керівника СММ ОБСЄ Ертурула Апакана, директора БДІПЛ ОБСЄ Мішеля Георга Лінка і спецпредставника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович, повідомляє Європейська правда.

"Громадські організації закликали міжнародне співтовариство моніторити цей судовий процес. США вважає, що ОБСЄ має відповісти на цей заклик", - процитувала текст листа "Європейська правда".

За даними видання, офіційний представник США закликає "глав місій ОБСЄ, відповідальних за відстежування ситуації з правами людини в Україні, і інститутів, що опікуються питаннями прав людини і фундаментальних свобод, скоординувати зусилля і забезпечити моніторинг судового процесу відносно пана Семени".

У листі міститься нагадування про те, що Миколу Семену заарештували за "підривання цілісності РФ у ЗМІ", за що йому загрожує 5 років позбавлення волі.

У документі, який відображає позицію США, також наголошується, що обвинувачення на адресу Семени висунула "російська окупаційна влада", а журналіст був відомий статтею "з критикою кримського де-факто уряду і російської окупації".

Раніше Укрінформ повідомляв, що 17 лютого 2017 року в Залізничному районному "суді" м.Сімферополя відбудеться первинне засідання "суду" у справі українського журналіста Миколи Семени, обвинуваченого російською владою в замаху на територіальну цілісність РФ.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-