Полозов розповів, як плутає дані “таємний свідок” у  справі Чийгоза

Полозов розповів, як плутає дані “таємний свідок” у справі Чийгоза

Укрінформ
В ході засідання підконтрольного Кремлю кримського «суду» у справі Ахтема Чийгоза адвокат Микола Полозов підтвердив свої раніше висловлені побоювання з приводу неадекватності засекреченого свідка.

Про це він розповів у відеозверненні, розміщеному на аккаунті колеги Заїра Смедляєва у соцмережі Facebook.

За словами Полозова, свідок суперечить своїм свідченням, даним раніше в ході допиту. Зокрема, якщо у четвер він стверджував, що приїхав на машині і залишив її біля вокзалу, а потім пішки пішов до будівлі Верховної Ради, то сьогодні відмовився відповідати на це запитання.

Адвокат додав, що свідок плутається у свідченнях, погано орієнтується в часі і не може підтвердити або пояснити дії Чийгоза напередодні і в день зіткнень під будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Так, він розповів, що бачив у рукавах у деяких учасників мітингу з боку Меджлісу заховані древка від лопат. Але при цьому він не бачив, щоб ці древка використовували.

«Крім того, свідок заявив, що він бачив початок прориву у будівлю. Він бачив верхню частину дверей, які неприродно відчинилися. Чув звук дерева. При цьому, за його словами, він знаходився на відстані більше 20 метрів від цих дверей і було дуже шумно. Крім того, він зробив висновок, що люди заходили до будівлі, тому що кількість людей на площі внутрішнього двору зменшувалася», - пояснює адвокат.

Раніше 9 лютого після чергової відмови суду в розгляді клопотання про привезення Ахтема Чийгоза до зали суду прокурор вирішила змінити порядок надання доказів стороною обвинувачення і допитати засекреченого свідка під легендованними даними «Аблаєв Мемет Юсупович».

Як відомо, окупаційний суд висуває Ахтему Чийгозу обвинувачення в організації масових безпорядків під час мітингу перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Мітинг, в ході якого прихильникам України протистояли проросійські активісти, у тому числі з партії "Русское единство". Мітинг проходив напередодні захоплення Криму російськими військовими.

Окрім Чийгоза по справі "26 лютого" заарештовані Алі Асанов і Мустафа Дегерменджі. "Справа Чийгоза" розглядається у рамках окремого провадження.

6 лютого так званий Верховний суд Криму вирішив не змінювати запобіжний захід Чийгозу і залишив його під вартою до 8 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-