Справа

Справа "Хізб ут-Тахрір": у РФ переглянуть "м'який" вирок кримському татарину

Політв’язні
Укрінформ
Кримінальну справу стосовно кримського татарина Руслана Зейтуллаєва, якого обвинувачують у тероризмі, розглядатимуть у Ростові-на-Дону.

Про це адвокат Зейтуллаєва Еміль Курбедінов повідомив у Фейсбуці.

"Вилітаємо з Едемом Семедляєвим у Ростов-на-Дону, де буде проходити новий розгляд кримінальної справи стосовно Руслана Зейтуллаєва. Руслан обвинувачується в тероризмі за ч. 1 ст. 205.5 КК РФ. Раніше військовий суд не визнав його винним за 1 ч. і засудив до 7 років по 2 ч.. Однак Верховний суд, за клопотанням прокурора, вирішив, що такий вирок невірний і покарання занадто м'яке, і відправив справу на новий розгляд у військовий суд Ростова. Прокурор вимагав 17 років позбавлення волі", - зазначив адвокат.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону, де з 1 червня слухалася справа кримських мусульман за обвинуваченням їх у зв'язках з "Хізб ут-Тахрір", 7 вересня виніс вирок. Згідно з рішенням суду, севастополець Руслан Зейтуллаєв, якого російська влада називала організатором центру "Хізб ут-Тахрір", засуджений до семи років колонії загального режиму, Ферат Сайфуллаєв, Рустем Ваїтов і Нурі Прімов отримали по п'ять років колонії.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-