#FreeBalukh: кримські правозахисники починають акцію на підтримку активіста

#FreeBalukh: кримські правозахисники починають акцію на підтримку активіста

Політв’язні
Укрінформ
Кримська правозахисна група (КПГ) починає акцію підтримки політв'язня Володимира Балуха, який сьогодні, 8 лютого, відзначає день народження. Активісти пропонують бажаючим написати йому листа.

Про це повідомляє сайт КПГ.

"Ми пропонуємо кожному написати листа для Володимира Балуха та допоможемо передати його адресатові", - йдеться у повідомленні.

У КПГ нагадали, що Балуха переслідують з 2014 року. До його оселі неодноразово приходили з обшуками. Кожного разу вилучали український прапор, встановлений на даху його будинку. Однак Балух знову повертав прапор на свій будинок. 29 листопада 2016 року він розмістив на стіні свого будинку табличку «Вулиця Героїв Небесної сотні, 18». Після цього, 8 грудня 2016 року, співробітники ФСБ затримали його. Зараз активіст утримується в СІЗО Сімферополя, стан його здоров’я постійно погіршується.

"Напишіть Володимиру Балуху листа або слова підтримки, надішліть їх на електронну адресу Кримської правозахисної групи crimeahrg@gmail.com з позначкою “для Володимира Балуха”. Ці листи будуть роздруковані та передані Володимиру у СІЗО Сімферополя”, - зазначили у КПГ.

Як повідомляв Укрінформ, 8 грудня співробітники ФСБ провели обшуки в будинках Балуха і його матері. Після обшуків активіста затримали. 12 грудня «Роздольненський районний суд» обрав запобіжний захід для кримчанина у вигляді тримання під вартою.  Балуха обвинувачують в «незаконному зберіганні зброї, її основних частин, боєприпасів». На думку експертів КПГ, у діях судових і силових органів містяться грубі порушення не лише міжнародного, але і російського кримінально-процесуального законодавства, яке де-факто застосовується в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-