Справа 26 лютого: кримський

Справа 26 лютого: кримський "суд" допитав поліцейських

Укрінформ
На черговому засіданні у так званій "справі 26 лютого" у вівторок в окупованому Криму допитали свідків, які заперечували власні свідчення.

Про це повідомив кримський адвокат Едем Семедляєв.

"На сьогоднішньому засіданні допитували двох працівників поліції: один колишній, другий - діючий. Проте в них масова амнезія - після того, як оголошуються їх свідчення і після того, як виявляється ряд протиріч, вони нічого не пам'ятають", - пише Семедляєв.

Крім того, відзначив адвокат, допитали третього свідка, "який розповів все по факту".

"Він не бачив масових безпорядків, не бачив гарячих зіткнень і, в принципі, розповів всю правду", - заявив Семедляєв.

За його словами, "суд" у так званій справі "26 лютого" затвердив графік роботи на березень і квітень - засідання проходитимуть протягом двох місяців кожний вівторок і четвер.

Як відомо, у "справі 26 лютого" під арештом перебувають Ахтем Чийгоз, Алі Асанов і Мустафа Дегерменджі. Ще троє кримських татар: Ескендер Кантеміров, Арсен Юнусов і Ескендер Емірвалієв - взяли на поруки і вони чекають на свій вирок вдома.

При цьому "справу Чийгоза" так званий суд розглядає у рамках окремого провадження. Йому пред'являють обвинувачення в організації масових безпорядків під час мітингу перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Його затримали у Сімферополі в січні 2015 року. Мітинг, під час якого прихильникам України протистояли проросійські активісти, проходив напередодні захоплення Криму російськими військовими.

Фото: ye.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-