Омбудсмени України та РФ обговорили ситуацію стосовно Курбедінова

Омбудсмени України та РФ обговорили ситуацію стосовно Курбедінова

Укрінформ
Омбудсмени України та РФ у телефонній розмові обговорили справу кримського адвоката Еміля Курбедінова, затриманого окупаційною владою Криму.

Про це повідомляє прес-служба українського уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської.

"Під час розмови Валерія Лутковська висловила занепокоєння щодо ситуації з Емілем Курбедіновим, якого було затримано 26 січня в Криму і у зв’язку з чим було направлено звернення Валерії Лутковської до російської колеги. Крім того, під час розмови Валерія Лутковська звернула увагу Тетяни Москалькової на проблему, пов’язану з забезпеченням права на захист підзахисних, адвокатом яких був Еміль Курбедінов", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначають, що у відповідь уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова запевнила, що під час сьогоднішнього судового засідання у так званій «справі Хізб ут-Тахрір» право підсудних на захист було дотримано, оскільки вони мали змогу скористатись послугами адвокатів, які представляють інтереси підсудних за їхньою згодою. За її словами, судовою інстанцією було надано гарантії, що судові засідання не проводитимуться без адвокатів.

Як повідомляв Укрінформ, затриманого в окупованому Криму 26 січня адвоката Еміля Курбедінова заарештували на 10 діб. Його звинуватили в адміністративному правопорушенні, яке полягало в тому, що в 2013 році він нібито опублікував у себе на сторінці у "ВКонтакте" фото та відео з мітингу організації "Хізб ут-Тахрір", забороненої в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-